نهمين همايش حفاظت و مرمت اشياي تاريخي فرهنگي

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي؛ دبير اين همايش افزود: نهمين همايش حفاظت و مرمت اشياي تاريخي فرهنگي و تزئينات وابسته به معماري به کوشش پژوهشکده حفاظت از آثار و اشياي فرهنگي تاريخي و سازمان ميراث فرهنگي استان مازندران به مناسبت هفته پژوهش به مدت سه روز از 23 تا 25 آذر ماه در ساري برگزار مي‌شود.

احمد خوشنويس پاسخ به نيازهاي جامعه‌ متخصصان و پژوهشگران حفاظت و مرمت و تبادل نظر آخرين يافته‌ها و تجربه‌ها را از اهداف برگزاري اين همايش عنوان کرد.

به گفته رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛ مديريت حفاظت و مرمت در محوطه‌هاي باستان‌شناسي و طرح‌هاي پژوهشي اجرايي، پايش، جايگاه، اصول و شيوه‌هاي آن در حفاظت و مرمت وحفاظت و نگهداري آثار صخره‌اي از جمله محورهايي است که در اين نشست سه روزه مورد بحث و بررسي قرار خواهند گرفت.

با اشاره به ‌ هشت دوره برگزاري موفقيت آميز و منظم همايش حفاظت و مرمت اشياء تاريخي-فرهنگي و تزئينات وابسته به معماري، اين همايش را از معدود همايش‌هاي تخصصي ادواري در زمينه ميراث فرهنگي کشور دانست و افزود: اين همايش در هر دوره فرصت مناسبي براي آگاهي يافتن شرکت کنندگان از آخرين دستاوردهاي داخلي در زمينه حفاظت و مرمت، با ديگر متخصصان و همکاران در رشته‌هاي مرتبط، تبادل اطلاعات،‌ تجربه‌هاي نوين و توليدات علمي جديد را فراهم کرده است.

وي حرکت به سوي ايجاد و تشکيل انجمن مرمتگران کشور با توجه به تعداد قابل توجه فارغ التحصيلان اين رشته و اشتغال آنان در حوزه‌هاي کاري مرتبط را از ديگر موضوع‌هايي برشمرد که در اين نشست مطرح خواهند شد.

از مجموع 80 مقاله ارسال شده به دبيرخانه همايش، تعداد 28 مقاله در قالب سخنراني ارايه خواهند شد.همچنين در اين همايش 40 مقاله در قالب پوسترهاي تخصصي در برابر ديد پژوهشگران قرار مي‌گيرد.

پايش تغييرات ساختاري آثار سنگي محوطه ميراث جهاني پاسارگاد با استفاده از پيچ حسي، گل‌سنگ، گونه شناسي و بررسي روند تخريب ناشي از آن در کتيبه و نقش برجسته داريوش، معرفي و بررسي روش آيس بلاست در پاک‌سازي رنگ‌هاي اسپري از آثار سنگي روباز، حفظ اطلاعات ثبت شده در آثار فلزي- هدفي مهم در مديريت حفاظت و پايش و ..... از جمله موضوع‌هايي ست که در قالب سخنراني در اين همايش ارايه خواهند شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388090213